Cruise Norway arrangerer årlige visningsturer i Norge, og i år var denne turen lagt til Nord Norge. Over fem dager har Cruise Norway besøkt seks desitnasjoner sammen med representanter fra cruiserederier og – agenter. Blant destinasjonene var Bodø og Salten, som fikk besøk 02. til 03. oktober.

Visit Bodø som lokalt vertskap
Representanter fra fem ulike cruiserederier og fire forskjellige agenter var innom Bodø for å se hvilke attraksjoner Bodø som destinasjon kan tilby cruisepassasjerer. Under besøket i Bodø og Salten var Visit Bodø lokalt vertskap. Visit Bodø hadde sydd sammen et flott program med aktiviteter. Over to dager ble de tatt med på et utvalg av attraksjonene som tilbys. De har fått innblikk i jektenes historie ved jektefartsmuseet, opplevd vakker orgelmusikk i Bodø Domkirke, kjent på sterke krefter i Saltstraumen og fått en scenisk togtur til Rognan, hvor de har lært mer om båtbygger-bygda. 

Bodø Havn var til stede under visningsturen. Og hadde en seanse hvor havnefasilitetene ble presentert. Representantene fra cruiseindustrien fikk se nærmere på kaiene som benyttes til cruise - Torvkaia, Terminalkai Sør og Terminalkaia. Diverse teknisk informasjon om den enkelte kai ble lagt frem, samt informasjon om hvilke tjenester som tilbys ved anløp av cruise. 

Les mer om årets cruiseanløp

Selge Bodø som destinasjon
Bodø Havn og Visit Bodø har i flere år jobbet aktivt med å etablere Bodø som en attraktiv cruisehavn. Det har blant annet blitt opprettet et cruisenettverk lokalt, for å jobbe mer strategisk inn mot cruise. Å bygge opp en cruisehavn er en tidkrevende prosess. Cruiserederiene planlegger sine turer flere år frem i tid, og det å komme inn på listen som anløpshavn tar tid. Cruise Norways visningsturer er en fin anledning til å selge inn destinasjoner. Turene gir cruiserederiene og -agentene et forhåndsinntrykk av destinasjonen. Men viktigst av alt, det sprer kunnskap.

Les mer om cruisenettverket og nettverkets overordnede mål